Road Inc: de ultieme app voor autoliefhebbers
3D-model van de Porsche 911. Foto: road inc.
Road Inc is een digitale encyclopedie met een schat aan informatie over de meest memorabele auto's die ooit op de weg hebben gereden. Met 3D-modellen, motorgeluiden en massa's archiefbeelden.

De Ferrari 250 GTO, de Ford GT40, de BMW M1 of de Mercedes-Benz 300 SL. Stuk voor stuk bolides die tot de verbeelding spreken en voor de meesten onder ons onbetaalbaar zullen blijven, maar met de Road Inc.-app komen ze al iets dichterbij en krijg je onwaarschijnlijk veel informatie over deze machtige wagens op het scherm van je iPad. 

Road Inc. bevat meer dan vierduizend documenten van meer dan 50 legendarische auto's. Van elke wagen is om te beginnen een 3D-model gemaakt, en dat wordt aangevuld met een 'koffertje'  dat tientallen archieffoto's en -video's, productietekeningen, reclamefolders, artikels uit automagazines, handleidingen en technische specificaties bevat. Bij de meeste auto's kan je zelfs de motorgeluiden door de speakers van je iPad laten brullen.

Deze app behandelt overigens niet alleen snelle wagens. Naast racers als de Bugatti Veyron, de McLaren F1 en de Pagani Zonda vind je er ook echte klassiekers, waaronder een 2 PK, de Volkswagen Beetle en zelfs een Ford T.

En het is niet enkel het rijke archief dat deze app doet opvallen, want alles wordt ook nog eens op een uiterst elegante manier gepresenteerd. 

De app bestaat al een tijdje, maar sinds kort is er ook een gratis versie. Die bevat één gratis auto, en de rest van het wagenpark kan je ontgrendelen voor 79 eurocent per bolide. Voor 5,49 euro rij je ze ineens allemaal in je virtuele garage. Road Inc. is een app waar petrolheads uren plezier aan zullen beleven en die onmisbaar is in hun collectie.