Laatste 100.000 tickets Tomorrowland in recordsnelheid verkocht
Foto: Koen Bauters
Zaterdag om 11 uur werd de laatste partij tickets voor Tomorrowland verkocht. Aan de verkoop van de 100.000 kaartjes konden deze keer ook buitenlanders deelnemen. Rond 12 uur waren alle tickets de deur uit.

De 70.000 tickets die op 24 maart in voorverkoop gingen, waren voorbehouden voor Belgische fans. Omdat die verkoop behoorlijk in de soep draaide, zoch het dancefestival uit Boom  een andere ticketpartner die de drukte bij de verkoop van zaterdag wel aan zou moeten kunnen.

Recordsnelheid

'Nooit eerder verkocht een Belgisch festival zo snel uit als Tomorrowland', stelt de organisatie in een persbericht. 'Op enkele seconden gingen alle beschikbare tickets de deur uit.'

Ook de laatste tickets konden enkel online aangekocht worden.  'De homepage van Tomorrowland crashte snel na 11h, maar de ticketwebsite hield stand zodat alle tickets heel snel de deuren uitwaren en vlot konden verwerkt worden', aldus de organisatie.

'De eerste statistieken van de hosting partner zijn enorm en laten zien dat om 11uur wereldwijd ongeveer 2 miljoen mensen klaar zaten om een ticket te bemachtigen', legt de organisatie van het festival uit. 'Dat resulteerde in een enorme piek van meer dan 100 miljoen clicks in enkele seconden, wat een crash veroorzaakte.'

Tomorrowland, dat plaatsvindt op 27, 28 en 29 juli, voegde gisteren nog Swedish House Maffia toe aan de affiche.