Intrion verlaat Colruyt Group
Foto: Dirk Van Gorp
De firma Intrion, die oplossingen voor industriële automatisering bedenkt en uitwerkt, maakt vanaf vandaag/dinsdag niet langer deel uit van de Colruyt Group. De directie van de warenhuisketen ondertekende daarvoor met de directie van het automatiseringsbedrijf de overeenkomst tot overdracht van het handelsfonds. Dat heeft Colruyt dinsdag bekendgemaakt. Details over de verkoop konden evenwel niet verkregen worden.
'Het gaat om een strategische beslissing', luidt het in een persbericht. 'Omdat de activiteiten van Intrion ver van de corebusiness van de groep liggen, zal de firma een eigen koers varen.' Colruyt Group kondigt wel aan ook in de toekomst een beroep te doen op de diensten van Intrion.
 
De groep richtte de firma, het vroegere Createch Engineering en Dolmen Industria Projects, op om bepaalde taken te automatiseren en het werk van de Colruyt-medewerkers te vergemakkelijken. De firma ontwikkelde onder meer een unieke robot die bestellingen voor groenten en fruit voor de winkels klaarmaakt en een bakkenwasser.
 
'Het is niet omdat Intrion zelfstandig wordt, dat we niet langer zullen samenwerken. We zijn altijd heel tevreden geweest over de samenwerking. We zijn ook fier op de ontwikkeling die Intrion over de jaren heen gekend heeft. Maar de activiteiten van Intrion liggen ver van onze hoofdbezigheid, de retail', aldus Jef Colruyt, ceo van de groep.
 
Intrion stelt 120 mensen tewerk en is voornamelijk actief in productie en logistiek voor de sectoren voedsel, retail, farmaceutica en luchtvaart.