'Samsung Galaxy Tab is de enige iPad-rivaal'
Foto: samsung
De Galaxy Tab van Samsung is op dit moment de enige serieuze concurrent voor de iPad. Dat zegt voormalig Apple-baas John Sculley in een interview met The Economic Times.

Samsung heeft met de Galaxy Tab-reeks op dit moment enkele uitstekende Android-tablets in handen - en ze zetten er ook zwaar op in - maar toch heeft het Koreaanse bedrijf al moeten toegeven dat ze het niet zo goed doen in de tabletmarkt.

In hetzelfde interview met The Economic Times heeft Sculley het niet alleen over Samsung. Hij geeft ook aan dat hij veel verwacht van de komst van Windows 8, later dit jaar. 'Ik denk dat het te vroeg is om Windows 8 al af te schrijven. De vroege versies die nu al circuleren, zijn ronduit indrukwekkend', aldus de ex-Apple-topman. 'Nokia en Microsoft zouden de industrie wel eens kunnen verrassen met een succesvol goedkoop toestel.'

Maar Sculley blijft evenwel geloven in de capaciteiten van zijn voormalige werkgever. 'Het landschap kan snel veranderen, maar Apple heeft een uitzonderlijk goed management', voegt hij er nog aan toe.

John Sculley werd in 1983  door Steve Jobs bij Pepsi weggehaald en bij Apple ingelijfd om het bedrijf te leiden. Dat gebeurde met de intussen legendarische vraag 'Wil je voor de rest van je leven suikerwater blijven verkopen, of wil je mij volgen en de wereld veranderen?'. Tien jaar lang stond Sculley hij aan de top van Apple, maar hij zal toch vooral herinnerd worden als de manager die Steve Jobs aan de deur zette. Of die beslissing iets zegt over 's mans inzicht in de technologiesector laten we graag aan anderen over.