Concert 'homofobe' reggaezanger Sizzla definitief geannuleerd
Foto: *
Het concert van de bekende Jamaicaanse reggaezanger Sizzla, dat woensdag zou plaatsvinden in de Gentse ArtCube, wordt geannuleerd. Na commotie rond de homofobe uitlatingen van de zanger werd het evenement eerder al geweerd uit de Vooruit in Gent.

'Door de ontstane commotie is het onmogelijk gebleken dit concert alsnog te laten doorgaan', aldus de organisatoren. 'De discussie over homofobie in het reggaegenre is een moeilijke en subtiele materie. We betreuren dan ook dat er geen sereen overleg mogelijk was.'

Voorts gaf de organisatie te kennen dat ze bij haar standpunt blijft. 'We distantiëren ons ondubbelzinnig van homofobe, onverdraagzame of haatdragende teksten. Toch vinden we dat het artistieke belang moet primeren en wilden we het optreden laten doorgaan. Vooral omdat de artiest de nummers al jaren geleden uit zijn repertoire heeft geschrapt.'

ArtCube distantieert zich volledig van de performer, vanwege zijn 'achterliggende gedachtegoed'. 'We staan bekend om onze evenementen die de openbare orde niet verstoren. Dat geldt ook voor onaanvaardbaar sociaal gedrag. We steunen geen enkele vorm van racisme of benadeling van bepaalde groepen', klinkt het.

In 2009 gaf Sizzla zijn (voorlopig) laatste optreden in België, in de Ancienne Belgique. 

Wie een ticket kocht, krijgt dat terugbetaald. Ticketkopers via Fnac kunnen zich melden in een Fnac-winkel. Ticketkopers bij Vooruit en democrazy.be zullen eerstdaags worden gecontacteerd. Zelf mailen kan naar contact@democrazy.be.