Flickr-foto's op je iPad
Foto: lens.ly
Lens.ly is een Flickr-client voor de iPad, waarmee je je gehele Flickr-account in één stap op de iPad kunt overzetten. Alle groepen worden ingedeeld in fraaie virtuele boxes en daar hoef je dus helemaal niets voor te doen.

Dit is zonder twijfel de meest gebruiksvriendelijke Flickr-client die we tot nu toe hebben gezien. Je vult simpelweg je gebruikersnaam en wachtwoord in en klaar is kees. De foto’s synchroniseren onmiddellijk met de app en worden ingedeeld op groepen, tags en letters. Zoek je naar de foto van de wilde vogels die je buiten hebt genomen, dan druk je op T en je vindt je foto vrijwel direct.

Mooier dan Flickr

De interface van deze app maakt absoluut het verschil met betrekking tot de concurrentie. Je foto’s worden in fraaie virtuele boxes geplaatst die op planken worden geplaatst voor eenvoudige toegang. Alles is precies zo ingedeeld als op de Flickr-website, maar dan met een veel beter uiterlijk. De inhoud van je account wordt automatisch gesynct wanneer je de app opent, dus ook nieuwe foto’s die zijn toegevoegd verschijnen binnen een paar seconden.

Veel meer opties bevat deze app echter niet. Gebruikers kunnen de pagina’s van vrienden niet bekijken en kunnen ook geen willekeurige uploads bekijken. Echter, het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat je je eigen foto’s heel eenvoudig kunt benaderen, zonder het gedoe en de drukte van alle opties die Flickr er omheen biedt.