Jacky Mathijssen in tranen: 'Had zelf nog oplossingen voor de bestaande problemen'
Foto: BELGA
Jacky Mathijssen en Beerschot AC beëindigden vorige week in onderling overleg hun samenwerking. Beerschot organiseerde een week later een gezamenlijke persconferentie op het Kiel met ex-coach Mathijssen om het ontslag toe te lichten. 'Ik had zelf nog oplossingen voor de bestaande problemen, maar het is het recht van Beerschot om daar mee te doen wat ze willen', verduidelijkte Mathijssen in het Olympisch Stadion.

'Toen ik hier zestien maanden geleden aankwam, zag ik een Beerschot met talent, maar het ontbrak het team aan de nodige drive en de club was financieel niet echt in evenwicht. Sindsdien is er veel veranderd. In december vorig jaar bleef er in de wedstrijd thuis tegen Genk met Nyoni slechts één speler over van de ploeg waarmee ik zo’n twaalf maanden voordien aan de slag ging. Mogelijk speelden we toen de beste wedstrijd (Beerschot won met 2-0, nvdr.) onder mijn leiding, en dachten we dat de ploeg de juiste balans gevonden had met het oog op de toekomst. Achteraf is het tegendeel gebleken', aldus Mathijssen.

'Alles laten bezinken'

'Na de winterstop en het vertrek van Kagelmacher pakten we op verplaatsing te weinig punten. Ik heb mijn oplossingen voor het probleem doorgegeven aan de club, maar zij hadden een andere visie op het vlak van sportieve versterkingen naar de toekomst toe', vervolgde de Limburgse ex-doelman. 'Ik heb mijn werk gedaan, met mijn eigen ideeën. Onze wegen zijn op een gezonde manier gescheiden. Nu laat ik allereerst alles bezinken. Vroeg of laat zal er wel een mooie aanbieding volgen.'