Baguettecake van courgette met magere kaas, mikado van fruit en citroentijm
Foto: Ivan Put
Ingrediênten (voor 4 personen):60 g bloem1 g bakpoeder1 g bicarbonaat1 g zout1 ei40 g suiker60 g appelmousseline (zonder toegevoegde suiker)1 el koolzaadolie100 g courgette, geraspt en uitgeperst (met handdoek)Voor de mikado:80 g ananas80 g appel80 g watermeloen60 g courgetteCitroentijm120 g magere verse kaas

Bereiding:

1. Meng de bloem met het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout. 

2. Klop het ei los in een andere kom. Voeg de suiker toe en klop samen verder los. Voeg dan in een straaltje de olie toe aan het ei-suikermengsel. Doe er vervolgens de appelmousseline bij en meng tot een smeuïg geheel. 

3. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eiermengsel erin. Meng met een klopper tot een beslag. Spatel er ten slotte de geraspte courgette onder. 

4. Giet het deeg in een met koolzaadolie ingevette broodjesvorm en bak 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat de cake een kwartier afkoelen op een rooster en haal hem uit de vorm.

5. Snijd elke cake in de lengte door. Smeer wat kaas op een helft van elke cake. Snijd het fruit in fijne balkjes en verdeel ze over de kaas. Werk af met citroentijm en zet de andere helft weer op elke cake.