Nog geen duidelijkheid over oorzaak busongeval
De Zwitserse speurders die de afgelopen dagen in ons land waren voor onderzoek naar het busongeval in Sierre, hebben veel informatie verzameld, maar de oorzaak van het ongeval blijft nog onduidelijk. Dat zegt de procureur van het kanton Wallis, Olivier Elsig. De ondervraging van de kinderen heeft elementen opgebracht, klinkt het.

De Zwitserse speurders spraken zeven kinderen uit Leuven die de ramp hebben overleefd. De families van de kinderen uit Lommel vonden het te vroeg voor een ondervraging.

De procureur geeft voorlopig geen commentaar over wat de kinderen konden zeggen over de schermen van de dvd-speler in de bus. Die schermen zouden net voor het ongeval aangeschakeld zijn. Elsig bevestigde wel dat de dvd-speler achter de chauffeur in de bus stond.

Op dit moment bestaat nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de ramp. Verschillende geruchten doen de ronde, het ene al realistischer dan het andere. 'Ik heb zelfs horen zeggen dat al-Qaeda een bom had geplaatst onder de zetel van de chauffeur', zucht Elsig.

'Onze reis naar België bleek belangrijk, ook om aan de families te zeggen dat we beschikbaar zijn voor hen en om te antwoorden op eventuele vragen', benadrukt de procureur. Er wacht de onderzoekers nu nog een hoop werk om alle verzamelde informatie in detail te bestuderen.

Bij de busramp lieten 28 reizigers het leven, onder wie 22 kinderen.