Pas op 3 april beslissing over licentiedossiers eersteklassers
Foto: Photo News
De Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond heeft woensdagavond vergaderd om de dossiers van de eersteklasseclubs onder de loep te houden. De eersteklassers kennen hun verdict op 3 april, de tweedeklassers op 6 april, verduidelijkt KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock.

Beerschot: 'Wachten op federatie'

Volgens bepaalde bronnen moet Beerschot zijn dossier nog vervolledigen, maar dat wordt formeel ontkend op het Kiel.

'Dat klopt inderdaad niet', aldus woordvoerder Frank Van Laeken. 'Onze dirigenten zijn ons dossier woensdag gaan verdedigen en nu wachten we op een beslissing van de federatie', klonk het.

Lierse: 'Zaterdag alles officieel'

'Het sluitstuk van ons verhaal is de omvorming van de VZW naar een CVBA. Zoals we al eerder stelden, betekent dit dat de schulden aan Wadi Degla definitief worden omgezet in aandelen', klinkt het bij de Pallieters. 'Dit is een zeer ingrijpende financiële herstructurering en we moeten dit uiteraard zeer behoedzaam aanpakken. Daarom wordt donderdag de hele operatie nog eens een laatste maal van a tot z besproken met de top van Wadi Degla. Als zij akkoord gaan met de volledige transactie dan wordt zaterdag de omzetting bij de notaris geofficialiseerd. De licentiecommissie vroeg ons om een kopie van de ondertekende notariële akte. In principe kunnen we dit hen dus zaterdag bezorgen. Dan is de zaak rond en hebben we onze licentie beet.'

Verschillende media meldden woensdag ook dat KV Kortrijk tegen 3 april nog bijkomende documenten aan de KBVB moet bezorgen.