Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Duitse sprintbom van 1T4I was de snelste in in de massasprint in de straten van Koksijde. De Noor Alexander Kristoff werd tweede en neemt de leiderstrui over van Peter Sagan. Boy van Poppel spurtte naar de derde plaats.

De tweede rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde leverde weinig spektakel op. De rit van 216 km ging van Zottegem naar Koksijde. De renners moesten onderweg vijf bergjes verteren: de Mesenberg, de Monteberg, de Kemmelberg, de Rodeberg. De Vidaigneberg was de laatste klim van de dag. Op 34 kilometer van de streep sonden nog drie plaatselijke rondes op het programma.

Nog voor de renners honderd kilometer ver waren, gingen Andy Cappelle (Accent Jobs), Brian Vandborg (SpiderTech) en Jonathan Breye (Landbouwkrediet) ervandoor. Het peloton liet betijen en de koplopers bouwden een een maximale voorsprong van 6 minuten 45 op. Cappelle en Vandborg klommen het snelst in hun groepje. Vandborg kwam het snelst boven op de Mesenberg, de Kemmelberg en de Vidaigneberg, Cappelle op de Monteberg en de Rodeberg. Het was Omega-Pharma Quickstep en FDG die aan het peloton sleurden en beetje bij beetje aan de voorsprong knibbelden. Ook Lotto-Belisol, met hun kopman André Greipel, moeide zich in de debatten.

Cappelle alleen

Op 52 kilometer van de finish gaf Andy Cappelle even vol door. Vandborg en Breyne moesten hem laten gaan. Cappelle slaagde er op die manier in om de drie rushes te winnen. Ondertussen had André Greipel zich ook al vooraan het peloton geposteerd. Ook Boivin (SpiderTech) en Kittel (1T4I) meldden zich op de voorpost. Capelle bleek niet opgewassen tegen al dat geweld van de sprintersploegen en werd bij het ingaan van de laatste van de plaatselijke ronden in Koksijde gegrepen. 

De verwachte sprint was onvermijdelijk. Daarin toonde Marcel Kittel zich de snelste voor de Alexander Kristoff  en Boy van Poppel. André Greipel kwam flink te kort en finishte als vijfde.

Rituitslag
1.Marcel Kittel
2.Alexander Kristoff
3.Boy van Poppel
4.Kenny van Hummel
5.André Greipel
6. Jacopo Guarnieri

Klassement
1. Alexander Kristoff (Noo) in 9u24'51"
2. Jacopo Guarnieri (Ita) z.t.
3. Fabio Sabatini (Ita) op 2"
4. Steve Chainel (Fra) 4"
5. Sébastien Turgot (Fra) 6"
6. Elia Favilli (Ita) z.t.
7. Baptiste Planckaet
8. Tom Van Asbroeck
9. Egidijus Juodvalkis (Lit)
10. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)