Hugo Chavez naar Cuba voor bestraling
Hugo Chavez Foto: REUTERS
De Venezolaanse president Hugo Chavez is opnieuw naar Cuba vertrokken om er een bestralingstherapie te ondergaan. Bijna een maand geleden werd hij in Havana nog geopereerd aan kanker. Volgens Chavez keert hij over enkele dagen terug naar zijn land en streeft hij naar "een volledige genezing".

'Gelukkig is dit het lichaam van een soldaat', verklaarde de president net voor hij aan boord van het vliegtuig stapte.

Nog geen maand geleden onderging de Venezolaanse president in Cuba een operatie om een mogelijk kwaadaardige tumor weg te halen. Chavez werd in juni 2011 al behandeld op Cuba voor een tumor, en later werd bekendgemaakt dat hij genezen was. Maar een kleine maand geleden moest hij dus opnieuw onder het mes voor een kankergezwel in dezelfde lichaamszone.

'Radiotherapie duurt enkele dagen, dan is er een pauze, en vervolgens weer een paar dagen (van radiotherapie) en opnieuw een pauze, dus ik zal heen en weer reizen', zei Chavez.

De 57-jarige Chavez leidt Venezuela al dertien jaar en wil in oktober deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Officiële staatsmedia verspreiden dan ook het nieuws dat de president volledig zal recupereren.