Dragontape mixt YouTube met SoundCloud
Foto: dragontape
Met Dragontape maak je een mix van YouTube-video’s en SoundCloud-clips. De app maak het mogelijk om je mixen via social media te delen.

Dragontape was eerst als webclient beschikbaar, voor de applicatie de overstap naar iOS maakte. De app ademt een sfeer van vervlogen tijden uit, waarin we nog mixen maakten door verschillende cassettes op één cassette op te nemen. Je mixen heten dan ook ‘tapes’ en als je klaar bent met opnemen druk je op de ‘eject’-knop.

Sociale interactie

Net als de meeste populaire applicaties maakt ook Dragontape goed gebruik van social media. Je kan je tapes delen via email, Twitter, de Facebook-app of de Dragontape-community. Ook kan je tapes van andere gebruikers en zelfs enkele bekende dj's beluisteren.

De interface steelt de show: video’s worden soepel van de search area naar je tape gesleept. Je kan liedjes makkelijk verplaatsen en reorganiseren en zelfs fade-outs toevoegen als je dat wil. Het nadeel is wel dat je weinig anders kunt doen dan afspeellijsten maken. Je kunt de muziek die je kiest niet inkorten of op een andere manier aanpassen. Ook kun je mixen niet op je iDevice opslaan.

Party-app

Toch is Dragonplace zeker de moeite waard en zal de applicatie ongetwijfeld veel fans krijgen. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat er binnenkort AirPlay ondersteuning komt -– zo kun je makkelijk videomixes voor feestjes maken en die op een groot scherm vertonen.

Het concept van Dragontape is goed uitgevoerd met een soepele interface en leuk thema. Erg veel mogelijkheden zijn er nog niet, maar de applicatie ontwikkelt zich snel als perfecte party-app.