Ticketverkoop Tomorrowland exclusief voor Belgen start zaterdag
Foto: Koen Bauters
De ticketverkoop voor het dancefestival Tomorrowland gaat zaterdag om 11 uur stipt van start. Het gaat evenwel om een speciale voorverkoop voor de Belgische festivalgangers, waarvoor 40 procent van de tickets beschikbaar zijn. De 'officiële' voorverkoop start pas twee weken later.

De tickets kunnen alleen op naam worden gekocht en enkel worden betaald met een Belgisch rekeningnummer. Zo wil de organisatie vermijden dat er tickets worden aangekocht voor de zwarte markt. Alle tickets zijn dus persoonlijk en er worden systematisch controles uitgevoerd.

Manu Beers: 'We beseffen dat, ondanks deze unieke voorverkoop, de vraag naar tickets vanuit België groter zal zijn dan het aanbod. Maar op deze manier krijgen de Belgische festivalgangers toch een extra kans.'

Maar ook de buitenlandse gasten kunnen nu al plaatsen reserveren voor Tomorrowland. Samen met Brussels Airlines voorziet de organisatie bovendien speciale reispakketten.

Het festival vindt plaats van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli in Boom. Aan de affiche zijn al onder meer de Franse ster-dj David Guetta, Fatboy Slim, Dave Clarke, Calvin Harris en Carl Cox toegevoegd.