Clijsters opent in Miami tegen Australische Gajdosova
Foto: Belga
Kim Clijsters (WTA 37) kent haar opponente in de eerste ronde van het sterk bezette WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami. De Limburgse, die haar eerste officiële toernooi sinds de Australian Open speelt, treft in de eerste ronde Jarmila Gajdosova (WTA 45). Het wordt hun eerste ontmoeting op het WTA-circuit.

De Australische schakelde twee weken geleden wel nog Yanina Wickmayer uit op het toernooi van Indian Wells, het werd 2-6, 6-2 en 6-4. Wint Clijsters van Gajdosova, wacht in de tweede ronde de Duitse Julia Goerges (WTA 17), die als veertiende reekshoofd vrij is in de eerste ronde.

Clijsters werd vorig jaar in Miami in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnares, de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 1). Onze landgenote won het prestigieuze toernooi in 2010 en 2005.

Wickmayer vrij

Yanina Wickmayer (WTA 33) is als 23ste reekshoofd vrij in de eerste ronde. Daarna wacht de winnares van de partij tussen de Française Mathilde Johansson (WTA 109) en de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (WTA 49). In de derde ronde behoort een duel Clijsters-Wickmayer tot de mogelijkheden.