'Geen nieuws over overname Alfacam'
Alfacam bracht alle grote sportevenementen, van het WK voetbal tot de Olympische Spelen, in beeld.photo news Foto: © BELGA
De notering van het aandeel van de mediagroep Alfacam op de beurs van Brussel is vanmorgen tijdelijk geschorst. De handel is pas hervat nadat het bedrijf formeel heeft gemeld 'dat er geen nieuws is in verband met een bod' op het bedrijf.

Het bedrijf heeft  verschillende partijen aangezocht met de vraag om geld in de groep te stoppen. Er is in de informatiebrochure niet alleen sprake van een kapitaalinjectie, maar ook van de mogelijkheid om een bod te doen op de bestaande aandelen. Die zijn voornamelijk in handen van de familie Fehervari-Stoop en de Gimv.

Voor de toezichthouder FSMA was dat voldoende om de handel in het aandeel te schorsen. Alfacam meldde daarop in een reactie dat er geen nieuws is over een bod. Het bedrijf ontkent echter niet dat een bod één van de opties is. Zodra er meer nieuws is, zal het bedrijf dit 'conform de wettelijke verplichtingen' melden. De FSMA besliste daarop de handel te laten hervatten.

Alfacam maakte begin maart bekend dat het op zoek is naar vers geld en dat het van de banken uitstel van betaling had gekregen tot 30 maart. Het aandeel halveerde bijna na die berichten. De koers donderde van 2,6 naar 1,4 euro. Vorige zomer noteerde het aandeel nog boven de 5 euro.

Aan de slotkoers van 1,38 euro van gisterenavond heeft het bedrijf een beurswaarde van 12,2 miljoen euro. Een betrokkene liet gisterenavond aan De Standaard weten dat er veel interesse is voor het bedrijf.