Rock Herk strikt Dinosaur Jr.
Dinosaur Jr in originele bezetting: de drummer Murph, de zanger-gitarist J. Mascis en de bassist Lou Barlow.
De organisatoren van Rock Herk hebben Dinosaur Jr. weten te strikken. Het festival dat plaats vindt in Herk-de-Stad op 13 en 14 juli lost in de schaduw van de cultband nog een reeks mooie namen. Rock Herk viert zijn dertigste jubileum.

 Rock Herk heeft een reeks namen gelost voor hun feesteditie. Rock Herk wordt dertig jaar. Onder meer Dinosaur Jr. zal op de affiche prijken. De cultband rond Lou Barlow, ook gekend voor zijn werk in Sebadoh, was een toonaangevende band in de jaren tachtig met hun combinatie van alternatieve rock en harde gitaarsound. Ze tapten uit hetzelfde vaatje als The Pixies. Dinosaur Jr. treedt aan op zaterdag 14 juli.

Ook de vier meiden van Dum Dum Girls zakken af naar Herk-de-Stad. Zij spelen net zoals Dinosaur Jr. op het hoofdpodium.

Ook voor het tweede podium, de Vice Club, zijn al een resem namen gelost. De luidste band wordt ongetwijfeld de Engelse hardcoresensatie While She Sleeps. Tocadisco, Les Petits Pilous, The Gaslamp Killer en Emalkay zullen voor de betere dansvibes zorgen.

De voorverkoop van de tickets in inmiddels bezig. De organisatoren maken geïnteresseerden er nog op attent dat het bezoekersaantal wordt teruggedrongen tot 12.000. Tijdig bestellen is dus de boodschap.