Volgens de autoriteiten zijn in Indiana al veertien doden geteld, in Kentucky zeventien, in Ohio drie en in Alabama één. In kentucky raakten ook meer dan 300 mensen gewond. De regio tussen Indiana en Alabama is het hardst getroffen. Het dorpje Marysville in Indiana - met 1.900 inwoners - zou volgens berichten zelfs volledig van de kaart geveegd zijn.
 
Barack Obama overlegde met verantwoordelijken van het Amerikaanse agentschap voor crisisbeheer (Fema). Hij belde ook met de gouverneurs van Indiana, Kentucky en Ohio om zijn zorgen over de inwoners van de staten duidelijk te maken en om zijn medeleven aan de families van de slachtoffers te betuigen. Dat meldde het Witte Huis.
 
'De president erkent dat het nog dagen kan duren voor de omvang van de schade duidelijk is. Hij herhaalde aan iedere gouverneur dat Fema klaarstaat om bijstand te verlenen aan de reeds uitgebreide hulpacties die door teams van de gouverneurs geleid worden', luidde het.
 
De stormen vonden plaats twee dagen na een eerste dodelijke doortocht van tornado’s, waarbij dertien mensen het leven lieten. Weervoorspellers waarschuwden dat zich dit jaar een abnormaal tornadoseizoen kan voordoen.