Coninx communicatieverantwoordelijke STVV, Martens technisch directeur
Communicatieverantwoordelijke Alain Coninx, technisch directeur Jan-Pieter Martens en voorzitter Bart Lammens Foto: Karel hemerijckx
Voetbalclub STVV heeft drie nieuwe medewerkers voorgesteld. Ex-sportjournalist Alain Coninx wordt de nieuwe communicatieverantwoordelijke van de club, Bart Lammens, die de nv in oprichting rond STVV aanstuurt, is nu de nieuwe voorzitter en ex-profvoetballer Jan-Pieter Martens wordt technisch directeur.

'Ik hou van voetbal en van STVV', aldus de 63-jarige Coninx. 'Ik ben dan ook zeer blij dat ik hier aan de slag mag gaan. Na de wedstrijd tegen Westerlo ben ik naar Bart Lammens gestapt en heb ik gezegd: 'Ik wil helpen'. Na enkele korte gesprekken en e-mails was ik overtuigd. We moeten een sterke organisatie neerzetten met de juiste mensen op de juiste plaats', vertelde Coninx.

Voorzitterschap

Naast de voorstelling van Coninx als nieuwe communicatieverantwoordelijke, werd zakenman Bart Lammens, die nu al voorzitter is van de nv in oprichting, vandaag als de nieuwe clubvoorzitter voorgesteld. Dit zal geofficialiseerd worden als de nv de activiteiten aanvat, allicht op 1/7 als een nieuw fiscaal kwartaal begint. 'Een omschrijving als 'de nieuwe sterke man van STVV' leest nogal moeilijk, vandaar dat je mij voorzitter mag noemen', grapt Lammens, die hiermee interimvoorzitter André Donvil opvolgt. Donvil had nog maar enkele weken geleden de voorzittershamer overgenomen van Benoit Morrenne.

Technisch directeur

Tot slot werd oud-profvoetballer Jan-Pieter Martens voorgesteld als de nieuwe technisch directeur van Sint-Tuiden. De 37-jarige Martens begon zijn profcarrière in 1994 bij KV Mechelen en speelde later onder meer voor Roda JC in Nederland en het Oostenrijkse Sturm Graz. Vooral bij die laatste club vierde hij tal van successen, ook in de Champions League.

De Limburger stopte omwille van gezondheidsredenen in 2002 met voetballen. Hij bleef wel voetbalanalist en columnist voor diverse media, waaronder Het Belang van Limburg en TV Limburg. Ook Jos Daerden en Herman Vermeulen waren naar verluidt in de running voor de functie van technisch directeur bij STVV.