Photoshop Touch voor iPad
Foto: adobe
Adobe houdt zich aan zijn belofte en gebruikt het Mobile World Congress om de iPad-versie van Photoshop Touch te lanceren.

De tabletversie van Photoshop was al enige tijd beschikbaar op Android, een iPadversie liet op zich wachten.

Wie nog niet van Photoshop Touch had gehoord: het gaat hier om een tabletuitvoering van Adobe Photoshop, waarbij zowel interface als functionaliteit naadloos aansluiten bij de mogelijkheden die tablets bieden. Adobe heeft nog meer mobiele en tabletapplicaties op stapel staan voor de komende maanden, waaronder Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.

De Touch-versie van Photoshop maakt het mogelijk om met lagen te werken, foto's te bewerken, professionele effecten toe te passen, foto's bij te snijden en essentiële taken uit te voeren.

Leuk is de Scribble Selection Tool, waarmee je in een handomdraai objecten van een foto kunt verwijderen, en de integratie met Facebook en Google Image Search is handig. Vooralsnog werkt Photoshop Touch alleen op de iPad 2 en het is niet duidelijk of Adobe ondersteuning voor Apples eerste tablet zal toevoegen.

Adobe Photoshop Touch is beschikbaar in Android Market en de App Store voor 7,99 euro. De Android-versie van deze app werd eerder al door ZDNet tegen het licht gehouden.