Nieuwe veldrittrofee wordt klassement op tijd
Foto: ISOSPORT
Met de prijsuitreiking in Antwerpen kwam er maandagavond een einde aan de 25e editie van de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden. De laatste onder die naam, want er werd een overeenkomst voor drie jaar bereikt met een nieuwe titelsponsor, die later bekendgemaakt zal worden. Gazet van Antwerpen wordt levenslange mediapartner.

Organisator Golazo zorgt in het seizoen 2012-2013 voor een primeur. De Trofee zal meer een rittenkoers worden, met een klassement op tijd in plaats van op punten. Reële verschillen aan de finish, met een plafond van vijf minuten, worden verrekend in het klassement. Bij de tussenspurt en aan de finish zullen ook vijftien, tien en vijf bonificatieseconden te verdienen zijn voor de top drie.

Stybar: 'In het voordeel voor mannen van zware crossen'

'Dit kan werken', was de eerste reactie van Zdenek Stybar. 'Zelf zal ik volgend seizoen weliswaar een buitenstaander zijn, maar het heeft iets. De mannen van de zware crossen zijn wel in het voordeel. In snellere wedstrijden blijven de verschillen immers kleiner.'

Kevin Pauwels kreeg de winnaarscheque van 26.000 euro toegestopt. Nummer twee Zdenek Stybar mocht ook niet klagen. Naast de 18.000 euro voor de tweede plaats moest hij ook nog het podium op als winnaar van het tussensprintklassement en als laureaat van het Belgacom Snelste Ronde-klassement, goed voor nog tweemaal 2.500 euro.

Belofte Lars van der Haar, dit seizoen winnaar van alle klassementen, Daphny van den Brand, voor de vierde keer in vijf edities laureate bij de vrouwen, en nieuweling Yannick Peeters werden gehuldigd in de andere categorieën.