Mentor prins Laurent overleden
Rik Van Aerschot Foto: rr
In Liedekerke is op 15 januari Rik Van Aerschot overleden. Hij kreeg bekendheid als mentor van prins Laurent. Die noemde Van Aerschot zelfs ‘mijn goeroe’.

Van Aerschot ijverde onverdroten voor de dotatie voor zijn pupil. ‘Hij heeft daar evenveel recht op als de andere leden van de koninklijke familie’, zei hij in een gesprek met De Standaard naar aanleiding van het huwelijk van Laurent met Claire Coombs.

Van Laurents veelbesproken Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie (KINT) was Van Aerschot afgevaardigd-beheerder. In 2009 werd het KINT opgedoekt.

Van Aerschot was een prominente vrijmetselaar. Hij  bracht het tot Grootmeester van de Grootloge van België. Zijn cv was goed gevuld: docent rechten, dan voorzitter van de VUB (1990-2002),  rechter bij het arbeidshof, regent Nationale Bank, gedelegeerd bestuurder van AIB-Vinçotte, bestuurder Groep Josi,...

Van Aerschot werd geboren in Scherpenheuvel op 18 oktober 1928. Hij woonde lang in Vilvoorde, waar hij zelfs even voorzitter was van de lokale CVP (1967-’71). 
 

(Oorspronkelijk vermeldde dit artikel ook dat Rik Van Aerschot voorzitter is geweest van het Humanistisch Verbond. Dat was evenwel onjuist.)