Marianne Vos ondanks val makkelijk naar winst in Liévin
Foto: Isosport
Marianne Vos heeft in Liévin de zesde manche in de Wereldbeker veldrijden voor vrouwen gewonnen. Zij en niemand anders zal over twee weken in Koksijde de uitgesproken favoriete zijn om zichzelf op te volgen als wereldkampioene.

Daphny van den Brand werd tweede en is mede door het forfait van de zieke Sanne van Paassen nu heel dicht bij eindwinst in de Wereldbeker. Sanne Cant maakte geen te beste beurt en werd elfde.

Vos en Van den Brand reden al in de eerste ronde weg van de concurrentie. Cant kon zich op dat moment nog goed handhaven bij de eerste achtervolgers, maar moest al snel afhaken en verloor vervolgens steeds meer terrein en plaatsen.

Na een zware val van Vos raakte Van den Brand heel even alleen voorop, maar eens de meeste pijn verbeten zette Vos de situatie snel weer recht. Ze reed tot bij haar landgenote en liet ze even later ook ter plaatse. Aan de finish bedroeg het verschil bijna vijftig seconden, de Amerikaanse Katherine Compton had als derde al ruim een minuut achterstand.