'Ik heb Bart bezocht als vriend, omdat ik reeds jaar en dag veel respect heb voor het veldrijden en voor zijn prestaties en carrière. We gingen samen reeds enkele keren fietsen en we kunnen het zeer goed met elkaar vinden', aldus Peeters.

'Mijn eerste bezorgdheid gaat over de gezondheid van Bart. Ik hoop dat hij snel terug gezond en fit is. In elk geval zag hij er deze ochtend zeer goed uit. Ik wens hem een spoedig herstel toe' besluit de minister-president.

Persagentschap Belga kreeg van de woordvoerder te horen dat het bezoek 'in alle discretie' gebeurde. Maar de minister-president was wel vergezeld van een fotograaf. Dat deed nogal wat mensen glimlachen.  Onder meer Freya Van den Bossche liet zich daar vrolijk over uit op Twitter. 'De dag dat mijn man mij even discreet bedriegt als mijn minister-president een wielrenner bezoekt, is het kot te klein', klonk het bij haar.  

Voorspoedig herstel

De 33-jarige Wellens werd zaterdagnacht in het ziekenhuis opgenomen. Een bacteriële of virale infectie had een ontsteking van de hartspier veroorzaakt. De wereldkampioen van 2003 en 2004 verkeerde een tijd in levensgevaar. Verwacht wordt dat hij de dienst intensieve zorgen snel zal mogen inruilen voor een kamer voor semi-intensieve verzorging.