Nicola Philippaerts is talent van het jaar
Foto: photonews
In de marge van de Jumping van Mechelen is Nicola Philippaerts maandag uitgeroepen tot talent van het jaar. De zoon van Ludo haalde het voor Vincent Martens en Olivier Philippaerts, die ex aequo tweede eindigden. Philippaerts levert ook de prestatie van het jaar.

Dubbele onderscheiding

Philippaerts veroverde in 2011 de individuele gouden medaille op het Europees kampioenschap jumping voor young riders in het Portugese Comporta. Op het Sportgala werd hij onlangs derde als belofte van het jaar. Bovendien won hij zilver op zijn eerste BK jumping seniors. In 2010 won hij ook al goud met het Europese team op de Youth Olympic Games in Singapore. Bovendien wist hij bij de seniors al in enkele landenprijzen goed te presteren. Deze prestaties leveren hem de VLP-award (Vlaamse Liga Paardensport) voor Sportprestatie 2011 op. Op de erelijst volgt Philippaerts wereldkampioen jumping Philippe Le Jeune op.

Talententeam

Nog maandag is het talententeam voor 2012 officieel voorgesteld. Het gaat om de springruiters Olivier en Nicola Philippaerts, Pieter Clemens en Jef Wellens en dressuuramazone Jorinde Verwimp.

Sportpersoonlijkheid

Sportpersoonlijkheid van het jaar is Ingmar De Vos, de vroegere secretaris-generaal van de Belgische Ruitersportbond (KBRSF), die dit jaar benoemd werd als secretaris-generaal van de internationale ruitersportfederatie.