IN DE KIJKER. De verlichte wereld van Nathalie Dewez, designer van het jaar
Balance Foto: Nathalie Dewez
De Brusselse ontwerpster Nathalie Dewez werd onlangs nog verkozen tot designer van het jaar. In haar tienjarige carrière heeft ze dan ook al een paar bijzonder mooie verlichtingsobjecten op de wereld losgelaten.

Nathalie Dewez is gefascineerd door het verschuiven van de zon, de inval van het daglicht en de reflectie van de muren. In 2001 afgestudeerd als binnenhuisarchitecte aan La Cambre, vond ze al snel haar weg in de wereld van lichtontwerp.

Ze maakt minimalistische ontwerpen die focussen op productiegemak, maar er met hun fijne lijnen toch inslagen ons gevoel te raken. Dewez werd in september jongstleden dan ook oprecht bekroond met de titel ‘Designer van het Jaar’, een initiatief van de Interieur Foundation en de magazines Weekend Knack en Le Vif Weekend.

‘Nathalie Dewez maakt poëtische lichtobjecten. Het zijn lampen met een uitstraling, ook als ze niet branden. Haar ontwerpen zijn licht, er wordt spaarzaam met materialen omgegaan, maar ze geven een ruimte een meerwaarde’, vond ook Trui Moerkerke, momenteel nog hoofdredactrice van Weekend Knack.

De tentoonstelling ‘Focus Nathalie Dewez, designer of the year 2011’ loopt nog tot en met 18 december 2011 in Grand-Hornu Images, Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu (vlakbij Bergen). Alle dagen open (uitgezonderd maandag van 10.00 uur tot 18.00 uur), toegangsprijs zes euro, gratis voor kinderen jonger dan zes jaar.