In de spektakelrijke topper van de twaalfde speeldag heeft Racing Genk Club Brugge met 4-5 geklopt. Kevin De Bruyne was de grote held bij de Limburgers met drie doelpunten. Club vocht twee maal terug en liep zelfs uit tot 4-2, maar gaf die voorsprong alweer prijs in de slotfase.

De landskampioen trakteerde blauw-zwart al na twee minuten op een koude douche. Kevin De Bruyne joeg het leer hoog en hard tegen de netten. Wat Club Brugge daarna op de mat legde, was ronduit indrukwekkend. De bezoekers werden volledig zoekgespeeld en mochten van geluk spreken dat het tot de achttiende minuut duurde vooraleer de gelijkmaker op het bord kwam. Ryan Donk knikte de verdiende 1-1 binnen.

Sterke Vadis

Ook Vadis Odjidja Ofoe scoorde bijna: hij zag een loeiharde pegel op de lat uiteenspatten, Genk leek klaar voor een afstraffing, maar dan stokte de Brugse machine. Het tempo verdween uit de match, Racing herstelde het evenwicht en kreeg kansen.

Khaleem Hyland trof na een vrije trap van Daniel Töszer de paal. In de slotfase was het Genkse duo wel succesvol. De Hongaar trapte een knappe corner, Hyland kopte zijn team opnieuw op voorsprong. Ook bij deze fase zagen Colin Coosemans en co er niet goed uit.

Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste: met een knap doelpunt. Ditmaal was het Bruggeling Victor Vazquez die een eentijdscombinatie prinsheerlijk afrondde. En er kwam meer, want Thomas Meunier volleyde de bal in doel voor de 4-2. Ook Vleminckx had moeten scoren, maar Köteles redde knap.

Nog was de wedstrijd niet gespeeld, want Jelle Vossen zag zijn tijd gekomen en tikte mooi binnen. Met nog twintig minuten te spelen roken de Limburgse bezoekers hun kans. Het was Kevin De Bruyne die -alweer- de thuisverdediging te kijken zette en met een kanonschot Coosemans het nakijken gaf. Intussen was Club wel Almebäck kwijtgespeeld na een botsing met Jelle Vossen.

Alweer veel tegengoals

Het is al de tweede keer deze week dat Club een voorsprong van twee doelpunten prijsgeeft. In de beker werd het na een 1-3 4-4 en ging blauw-zwart uiteindelijk in de strafschoppen onderuit.

In het klassement blijft Club voorlopig derde, op vier punten van Anderlecht. Zowel AA Gent als Cercle Brugge kunnen over blauw-zwart springen. Genk wordt vijfde.

Herbeleef Club Brugge-Racing Genk fase per fase