Lierse slaagde erin een eerste driepunter te behalen dit seizoen. Zulte Waregem, spelend zonder vertrouwen, kon slechts tien minuten dreigen, maar Elgabas bezorgde de bezoekers een verdiende zege

Al snel keek Lierse tegen een achterstand aan. Kawashima verkeek zich kinderlijk op een vrije trap van Hamalainen en de goed gevolgde D’Haene prikte de bal tegen de netten na tien minuten wedstrijd.

Lierse knokte zich echter in de wedstrijd en verdiende de gelijkmaker. Toch speelde de Zulte waregemdoelman Muyters daarin een prominente rol. Elgabas dribbelde zich doorheen de thuisdefensie en kon Muyters kloppen in zijn ongedekte korte hoek.

Morrende thuisaanhang

Na rust dreigde de thuisploeg voor het eerst. De Fauw plaatste een vrije trap knap in de hoek, maar de Japanse goalie was deze keer wel attent en duwde de bal in corner. Op die hoekschop klom Rossini hoger dan de Lierseverdediging, maar zijn kopbal belandde centimeters naast de paal.

Het enthousiasme was echter snel getemperd, want Dequevy stuurde Elgabas knap door de buitenspelval en de Egyptenaar schoof de bal beheerst onder Muyters. Zulte Waregem wist even van geen hout pijlen maken en kreeg de hele thuisaanhang op de hals. Het duurde een kwartier vooraleer het weer een actie in elkaar kon knutselen, maar Rossini kopte over.

Coach Kalezic probeerde met de inbreng van Chevalier en Serwy wat meer creativiteit in te brengen, maar Lierse kon de thuisploeg heel gemakkelijk afhouden, ook al door de slechte communicatie tussen de spelers. Zulte Waregem verzeilt op die manier op een eenzame dertiende plaats en voelt de hete adem van Lierse in de nek.

Herbeleef hier Zulte Waregem - Lierse fase per fase.