Ook Peter Voets moet baan ruimen bij STVV
Benoît Morenne Franky Van der Elst Foto: Photo News
Peter Voets is niet langer assistent-trainer van eersteklasser Sint-Truiden. De voormalige rechtsachter en assistent-coach van de kanaries werd maandag op non-actief gezet door de Limburgse club. STVV ontsloeg vorige week ook al hoofdtrainer Guido Brepoels.

Aanvankelijk leek het erop dat Voets de interne storm op Stayen zou overleven en aan de slag zou kunnen blijven als assistent van de nieuwe coach Franky Van der Elst. Voets lag echter niet goed in de spelersgroep, die afgelopen week met een ruime meerderheid tegen hem stemde. 'Daarom hebben we besloten van niet verder te gaan met Peter', reageerde Franky Van der Elst. 'Aangezien we een compleet nieuwe start willen maken, is het beter meteen met alle problemen uit het verleden komaf te maken. We moeten niet meer naar het verleden kijken. De toekomst is veel belangrijker.'

Conditietrainer Stefaan Vanwinckel wordt voorlopig de nieuwe assistent van Van der Elst. 'Maar het zou kunnen dat er nog een andere assistent bijkomt. Ik heb al een paar namen in gedachten. We zien wel', aldus Van der Elst.

Voets wordt echter niet ontslagen. Er zal voor hem naar een nieuwe functie binnen de club gezocht worden.