Staking verstoort Italiaans luchtverkeer
De Romeinse luchthaven Fiumicino zal dinsdag weinig passagiers zien. afp
Foto: © VINCENZO PINTO
De grootste vakbond van Italië, CGIL, organiseert dinsdag 6 september een algemene staking van 10 uur tot 18 uur, uit protest tegen de bezuinigingsplannen van de Italiaanse regering. De staking zorgt voor problemen met het luchtverkeer. Zo heeft luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines verschillende vluchten van en naar Italië geannuleerd.

Binnen het kader van de besparingsmaatregelen van de Italiaanse overheid wordt de wetgeving voor ontslagen versoepeld. Daartegen rijst syndicale verontwaardiging, zo blijkt uit een interview met vakbondsleider Susana Camuso (CGIL) in de krant La Repubblica. "Die maatregel moet geschrapt worden. Wij beschermen de rechten van de werknemers, die door de maatregel in het gedrang komen." De vakbond riep daarom op tot een algemene staking op dinsdag om tegen de besparingsmaatregelen te protesteren.

Die staking raakt echter ook het luchtverkeer. Op de website van maatschappij Brussels Airlines blijkt dat vluchten van en naar Milaan, Bologna, Firenze en Rome op 6 september geannuleerd werden. Reizigers kunnen hun vlucht kosteloos naar een latere datum verplaatsen, hun route wijzigen of een terugbetaling aanvragen, schrijft Brussels Airlines. Meer informatie over geannuleerde en/of vertraagde vluchten is terug te vinden op www.brusselsairport.be.

De nieuwe bezuiningsplannen werden op 12 augustus aangenomen onder druk van Europa. In de komende jaren moeten ruim 45 miljard euro bespaard worden.