De voormalige Britse eerste minister Tony Blair is de peetoom van een van de dochters van mediamoguul Rupert Murdoch. Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph maandag, dat daarmee de nauwe banden tussen de mediamagnaat en de Britse politieke klasse van de laatste jaren bevestigt.

De krant baseert zich op een interview met Wendi, de jonge bruid van Murdoch, in de oktobereditie van het modetijdschrift Vogue die donderdag verschijnt. De Daily Telegraph kon het interview al inzien.

Mevrouw Murdoch geeft geen directe commentaar op Blair, maar het artikel meldt dat de actrice Nicole Kidman, acteur Hugh Jackman en Blair respectievelijk de meter en peters zijn van de negenjarige Grace, een van de twee dochters die de magnaat met zijn derde vrouw heeft.

Het artikel bericht ook dat Tony Blair 'een van de naaste vrienden van Wendi' is, die in 'witte kledij' op de ceremonie in maart 2010 aanwezig was. Hij is echter niet te zien op foto's van die gelegenheid, aldus Daily Telegraph.

Tony Blair en zijn medewerkers gaven geen commentaar, maar bronnen dicht bij de voormalige eerste minister én bij News Corp, de mediagroep van Murdoch, bevestigden dat Blair de peetoom van Grace is.

News Corp staat centraal in een groot media-politiek schandaal in het Verenigd Koninkrijk, waardoor een van de kranten van Murdoch, News of the World, wegens afluisterpraktijken de boeken moest toedoen. De affaire plaatste ook de banden tussen News Corp en het Britse politieke milieu in de schijnwerpers.