De Belgische en Nederlandse politiediensten hebben maandagmorgen rond 8 uur twee verdachten uit Luik gearresteerd in Maastricht. De twee bevonden zich in een auto die ongeveer anderhalf uur eerder gestolen was. Dat maakte de politie in Maastricht maandag bekend.

Een 46-jarige man uit Hermee was rond 6.30 uur gaan tanken in Herstal. De twee carjackers dwongen hem met een vuurwapen weer in zijn auto te stappen en achter het stuur plaats te nemen. Ze reden vervolgens met het slachtoffer en zijn auto weg.

Een getuige van het incident verwittigde de Belgische politie, die het voertuig snel in het vizier kreeg. De agenten gaven het voertuig een stopteken, maar dat werd genegeerd, waarna de politie de achtervolging inzette.

Na een half uur staken ze de grens met Nederland over, waarbij de Nederlandse collega's de Belgische politie hulp bood. In samenwerking met de Nederlandse agenten konden de wagen en de inzittenden onderschept worden op de Brusselseweg in Maastricht.

Het slachtoffer kon met de schrik ontkomen. De twee carjackers van 29 en 39 jaar werden naar het politiebureau in Maastricht overgebracht.