Fenerbahçe wil naar Champions League  of 45 miljoen als compensatie
Foto: Belga
De Turkse recordkampioen Fenerbahçe dient een klacht in bij het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen zijn uitsluiting uit de Champions League. Dat meldt de Turkse pers maandag. De club uit Istanbul wil toch deelnemen aan het kampioenenbal en eist anders een financiële compensatie van 45 miljoen euro.

'Het is logisch dat Fenerbahçe deze stap zet', reageert de Turkse Bondsvoorzitter Ali Aydinlar. De Turkse Voetbalbond TFF had de regerende landskampioen eind augustus verboden om deel te nemen aan de Champions League, op aandringen van de Europese voetbalbond UEFA. Vicekampioen Trabzonspor is al aangeduid als vervanger van Fener in de Europese topcompetitie.

De landskampioen wordt nadrukkelijk genoemd in het omkoopschandaal dat het Turkse voetbal al enkele maanden in de ban houdt. Vorig seizoen zouden er negentien wedstrijden vervalst zijn, waaronder de match tussen Fenerbahçe en Sivasspor. In dat duel op de slotspeeldag verzekerde de ploeg uit Istanbul zich van de titel. Meer dan 80 managers, spelers en trainers van verscheidene clubs werden opgepakt, onder wie Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildrim.