Ibou brengt nieuwkomer Bergen met twee doelpunten in subtop
Bergen - Zulte Waregem Foto: BELGA
Drie kwartier lang bepaalde Zulte Waregem de speelrichting, maar goals leverde dat niet op. Vlak na rust kreeg de fusieclub een pijnlijke les in efficiëntie.

De bezoekers namen meteen het heft in handen met vlot combinatievoetbal. Dachelet kreeg een prima kans op de slof, maar strandde op een voetreflex van Berthelin, die zich ondanks de komst van Olivier Werner handhaafde in de succesploeg van tweede klasse. De Waregemse aanvoerder De Fauw haalde sterk uit, maar zijn knal suisde naast. Een nieuwe poging van Chevalier was hetzelfde lot beschoren.

Halfweg de eerste helft dreigde Matumona een eerste keer met een uitval, maar de pocketspits kwam niet verder dan een hoekschop. Een voorzet-schot van Delpace zoefde naast. Chevalier schilderde de bal op het hoofd van Rossini, maar die knikte naast.

Van Wijk gooide Matthijs in de strijd voor een bleke Nicaise en de 'Draken' kwamen scherp uit de kleedkamers. Op een flankvoorzet van Timmermans kopte Bourabia zijn tweede seizoenstreffer raak. Matumona schudde een heerlijk nummertje uit zijn fluwelen voetjes en Ibou schoof de tweede treffer binnen. Perbet mikte hoog over en ook een assist van Bourabia kreeg de topschutter niet binnen het kader.

Een streep van Trajkowski werd door de sterke lijnkeeper Berthelin uit de bovenhoek gehaald. Berthelin pareerde een poging van Chevalier, maar was kansloos op een vrijschop van De Fauw. Op pas van Bourabia besliste Ibou met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd.

Lees het volledige wedstrijdverslag + reacties in Het Nieuwsblad Sportwereld van zondag 28 augustus.