Geen Clijsters meer in 2011: 'Maar ik kom terug'
Foto: REUTERS
Kim Clijsters verdedigt haar titel op de US Open niet en komt dit seizoen niet meer in actie. Ze liep op het tornooi van Toronto een buikspierblessure op en is onvoldoende genezen. De Limburgse reisde donderdagmorgen al terug van de States naar Limburg.

De Limburgse won de US Open al drie keer: in 2005, 2009 en 2010. Eerder dit jaar miste ze al Wimbledon en door een blessure werd ook Roland Garros een flop. De Australian open won ze wel.

'Uit oefeningen en bijkomende testen blijkt dat Kims buikspierscheur niet snel genoeg heelt, zeker niet om voluit te kunnen tennissen', aldus haar management. Ze maakt een kruis over 2011, wat betekent dat Clijsters eind dit jaar ook haar titel op de Masters niet zal verdedigen.
Clijsters is sinds donderdag terug in het land. Ze voelde zelf aan dat het met de buikspierblessure niet echt vlotte en wilde bijkomende testen en het oordeel van haar ostheopaat Sam Verslegers.

'In theorie hadden we een kleine drie weken nodig voor een volledig herstel', aldus Verslegers. 'Kim kon dan nog net de US Open halen. Na wat onderzoeken en testen blijkt dat zelfs drie weken niet volstaan. Het is niet raadzaam te tennissen. Een onvoldoende herstelde spierscheur kan alleen maar verergeren en dat zou een maandenlange inactiviteit betekenen. We zetten de behandeling nu verder en zullen, eens alles volledig genezen is, langzaamaan de belasting beginnen verhogen met oefeningen.'

Terug in 2012

'Dit forfait is een nieuwe ontgoocheling na een zomer waarin ik hard heb getraind om mijn titel in New York te kunnen verdedigen', aldus Clijsters zelf. 'Maar volledig herstellen primeert nu. Langzaamaan opbouwen en me zo klaarstomen voor 2012, maar zonder tijdsdruk of specifieke timing. Voor die twee toernooien die ik in het najaar nog gepland had, wil ik ook geen risico's meer nemen en ik zou sowieso te weinig punten hebben om het WTA Championship (Masters) te spelen.'

De Limburgse wil er begin 2012 opnieuw staan. 'Als ik later dit jaar train zoals ik de voorbije weken in Amerika, weet ik dat dat geen probleem mag zijn. Wees gerust dat ik er flink tegenaan zal gaan in de herfst. De Diamond Games op 8 december in het Sportpaleis in Antwerpen worden een eerste test, begin januari wil ik in Australië helemaal 'top' zijn".
"In mijn hoofd richt ik me nu op 2012, op de Olympische Spelen in Londen. Wie weet blijf ik dit keer wel gespaard van blessures en heb ik misschien nog zin in een allerlaatste US Open.'