Louis Original Cheeseworks
Foto: rr
Ingrediënten (4 hamburgers): 640 g rundergehakt 2 el olijfolie Peper en zout 8 sneetjes witbrood 4 plakjes cheddar Voor de garnituur: 12 g dijonmosterd 28 g ketchup 40 g rode ui, in fijne ringen 4 plakjes coeur de boeuf

Bereiding:

1. Zet de oven op grillstand.

2. Breng het rundvlees op smaak met peper en zout en roer goed om. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm vier burgers.

3. Verhit de grillpan of een grillijzer en bak daarop de hamburgers gedurende 3,5 minuut. Draai ze dan om, leg er de plakjes cheddar op bak ze nog 3 minuten.

4. Toast het brood krokant in de toaster.

5. Smeer mosterd en ketchup op de toast, leg er een burger met cheddar op en werk af met ui en tomaat.

Uit 'De lekkerste burgers', Linkeroever uitgevers, €19,95