Lamsburger
Foto: rr
Ingrediënten (4 hamburgers): 640 g lamsgehakt 20 g rode ui, fijngesnipperd 1 el verse koriander, fijngehakt 4 g currypoeder 1 g komijnpoeder 1 tl zoete chilisaus 1 tl olijfolie Voor de garnituur: 4 hamburgerbroodjes 4 blaadjes lollo bionda (sla) 4 blaadjes lollo rosso 4 blaadjes krulsla, in reepjes 120 g guacamole 4 sneetjes gerookt spek 1 el verse koriander

Bereiding:

1. Zet de oven op grillstand.

2. Breng het rundvlees op smaak met peper en zout en roer goed om. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm vier burgers.

3. Verhit de grillpan of een grillijzer en bak daarop de hamburgers gedurende 3,5 minuut. Draai ze dan om en bak ze nog 3 minuten. Bak de plakjes gerookt spek krokant in een beetje olijfolie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. Leg de broodjes in de warme oven: 20 seconden aan de bovenkant, 30 seconden aan de onderkant.

5. Beleg elk broodje met de sla, een lamsburger, de guacamole, een sneetje gerookt spek en koriander.

Uit 'De lekkerste burgers', Linkeroever uitgevers, €19,95