Baconburger
Foto: rr
Ingrediënten (4 hamburgers): 700 g gehakt rundvlees (20% vet) 4 hamburgerbroodjes 12 g dijonmosterd 28 g Heinz-ketchup 4 blaadjes lollo bionda (sla) 4 blaadje ijsbergsla, in reepjes 4 schijfjes coeur de boeuf 4 plakjes cheddar 4 plakjes gerookt spek 40 g rode ui, in ringen 4 augurkjes, in schijfjes

Bereiding

1. Zet de oven op grillstand.

2. Breng het rundvlees op smaak met peper en zout en roer goed om. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm vier burgers.

3. Verhit de grillpan of een grillijzer en bak daarop de hamburgers gedurende 3,5 minuut. Draai ze dan om, leg er de plakjes cheddar op bak ze nog 3 minuten. Bak de plakjes gerookt spek krokant in een beetje olijfolie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. Leg de broodjes in de warme oven: 20 seconden aan de bovenkant, 30 seconden aan de onderkant.

5. Beleg elk broodje met de sla, een schijfje tomaat, de cheddarburger, schijfjes augurk, ringen rode ui en een plakje spek. Werk af met mosterd en ketchup.

Uit 'De lekkerste burgers', Linkeroever uitgevers, €19,95