Ex Ilse De Meulemeester naar correctionele rechtbank in fraudezaak
Foto: blg
Glenn Janssens, de topman van de Lokerse signalisatiefirma Janssens, is in een fraudezaak doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde beslist.

Glenn Janssens, bekend van zijn vroegere relatie met Ilse De Meulemeester, zat in 2007 enkele weken in de cel op verdenking van corruptie, fraude met overheidopdrachten, valsheid in geschrifte, oplichting en lidmaatschap van een criminele organisatie. De verdediging van Janssens heeft altijd verklaard dat er geen sprake is van omkoping of prijsafspraken met andere bedrijven in de sector van de signalisatie.

Het Openbaar Ministerie wilde nog elf andere verdachten voor de correctionele rechtbank brengen. Het gaat onder meer om de voormalige Mechelse schepen van Financiën Leo Stevens en de zaakvoerders van andere signalisatiebedrijven die ervan verdacht worden prijsafspraken te hebben gemaakt met Janssens. Het parket geeft geen details over welke verdachten allemaal verwezen zijn naar de strafrechter.

Verwacht wordt dat er een beroep wordt aangetekend door meerdere partijen en dat de kamer van inbeschuldigingsstelling in Gent moet beslissen over de definitieve lijst van beklaagden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde.