Nog 365  Duitsers besmet met EHEC-bacterie
Foto: epa
Er zijn in Duitsland nog 365 nieuwe besmettingen met de EHEC-bacterie. Dat meldde het Robert Koch Instituut. In Duitsland viel dinsdag een zeventiende dodelijk slachtoffer. Duitse onderzoekers hebben nog altijd niet de bron gevonden van de gevaarlijke EHEC-bacterie.

Dinsdag stierf een 84-jarige Duitse vrouw aan de EHEC -bacterie. In Duitsland zijn inmiddels 16 mensen overleden. Het Robert Koch Instituut, het Duitse controlecentrum voor ziektes, maakte woensdag bekend dat er nog 365 Duitsers ziek zijn geworden.Het totaal aantal zieken is daardoor opgelopen naar ongeveer 1.400. Zo'n 100 mensen zijn er heel ernstig aan toe. In Zweden is ondertussen ook al een zieke overleden.

Bron

Wetenschappers werken volgens Duitse minister voor voeding, landbouw en consumentenbescherming Ilse Aigner non-stop om uit te zoeken wat de besmetting met de ongebruikelijke variant van de bacterie E. coli veroorzaakt. Aigner zei dat de ondervraging van zieke mensen nu het belangrijkste is.

Het Robert Koch Instituut ondervraagt patiënten onder meer over wat en waar ze gegeten hebben. Ook de aanleverroute van levensmiddelen wordt vastgesteld, aldus Aigner. De boosdoener is zeer waarschijnlijk rauwe komkommer, tomaat of sla. Aigner adviseert consumenten deze groenten voorlopig niet te eten.

Rusland heeft de import van de groenten uit Duitsland en Spanje inmiddels verboden. De Duitse autoriteiten vermoedden in eerste instantie dat Spaanse komkommers de bron waren, maar verder onderzoek wees uit dat dat niet het geval was.