Olympisch marathonkampioen sterft na sprong van balkon
Foto: ap
De regerende olympisch kampioen op de marathon, de Keniaan Sammy Wanjiru, is om het leven gekomen nadat hij van een balkon gesprongen is. Dat meldt de Keniaanse politie. De 24-jarige atleet had net ruzie gemaakt met zijn vrouw.

De politie onderzoekt nog of het om zelfdoding gaat. Wanjiru zou niet lang voor zijn val ruzie gemaakt hebben met zijn vrouw, die hem op heterdaad betrapt had met een andere vrouw. De echtgenote sloot haar man en zijn minnares op in de slaapkamer op de eerste verdieping. 'We weten niet of hij dan zelfmoord wou plegen, of dat hij zich uit woede uit het raam heeft gesmeten. We weten ook niet wie de sprong uitgelokt heeft', zegt de politie. 

Wanjiru liep zware interne verwondingen op door zijn val en werd in een naburig ziekenhuis dood verklaard. 

Het was niet de eerste keer dat Wanjiru te kampen had met privéproblemen. Vorige december werd hij aangeklaagd voor het verwonden van een van de bewakers van zijn huis en voor het bedreigen van zijn vrouw en van zijn huishoudster. Hij ontkende de feiten en kwam op borg vij. 

Wanjiru werd in 2008 in Peking de eerste Keniaan die olympisch goud won op de marathon. Hij won de race in 2 uur, 6 minuten en 32 seconden. Hij was ook de jongste loper die vier belangrijke marathons op zijn naam schreef. Naast de olympische marathon won hij ook in Londen (2009) en tweemaal in Chicago. Dit jaar had hij last van een knieblessure en moest hij afzeggen voor de marathon van Londen.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan telefonisch terecht bij de Zelfmoordlijn (02/649 95 55) en op de websites www.zelfmoordlijn.be of www.tele-onthaal.be.