Marc Leemans wordt nieuwe ACV-voorzitter
Foto: ACV
Marc Leemans, één van de zes nationale secretarissen van het ACV, volgt eind dit jaar Luc Cortebeeck op als voorzitter van de christelijke vakbond.

 Leemans is de enige kandidaat die naar voren wordt geschoven als nieuwe ACV-topman, na een interne consultatie van de centrales en regionale afdelingen. Zijn verkiezing staat dus vast. Dat blijkt uit een mededeling van het ACV.

Marc Leemans werd in 1961 geboren te Steenhuffel en woont in Merchtem. Hij is gehuwd en vader van twee dochters en een zoon. Marc Leemans woont in Merchtem.

Leemans studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk – Arbeidershogeschool te Anderlecht. Hij startte na zijn studies in 1983 zijn loopbaan als medewerker van de Studie- en Vormingsdienst van de Christelijke Centrale voor Mijnnijverheid, Energie, Chemie en Leder (CCMECL) te Brussel. In 1996 werd hij nationaal secretaris van deze beroepscentrale.
In december 1999 werd hij nationaal secretaris van het ACV.

Als nationaal secretaris van het ACV volgt Marc Leemans momenteel de ondernemingswerking op. Vanuit die hoedanigheid coördineert hij de sociale verkiezingen voor het ACV. In de Nationale Arbeidsraad onderhandelt hij over nationale cao’s. Daarnaast is hij ook lid (en momenteel ook voorzitter) van de algemene raad van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas).

Officeel wordt er op 24 mei gestemd over het voorzitterschaop door de Algemene Raad van het ACV. Tot die datum geeft de vakbond geen uitleg of commentaar op de voorzitterswissel.