KV Mechelen ontfutselt Lierse poulewinst
KV Mechelen - Lierse Foto: BELGA
KV Mechelen en Lierse serveerden een aantrekkelijke pot voetbal, die eindigde op een 4-3-over- winning voor de thuisploeg. Door de zege van Cercle Brugge lieten de Lierenaars zo poulewinst alsnog uit handen glippen.

De wedstrijd startte wervelend met twee open doelkansen voor de thuisploeg. Ayew hinderde Wilmet net voldoende, terwijl Gorius slecht uitverdedigen van Lierse niet kon afstraffen. Wat van binnen de zestien niet lukte, lukte van op afstand wél. Geudens waagde zijn kans van op 25 meter en zijn schot verdween enig mooi in doel. Het regende kansen, maar hoe groter de kansen, hoe moeilijker de afwerking. Benteke mocht alleen op Kawashima afgaan, maar koos onbegrijpelijk voor een onzuivere pass. Malinwa legde zich niet neer bij zijn vooraf uitzichtloze situatie en had even na het kwartier de klus al geklaard.

Diabang op voorzet van Wilmet en Gorius op assist van Benteke zetten de 3-0 cijfers op het bord. De virtuele poulewinst was een feit, maar verdween al even snel als ze gekomen was. Biebauw loste een schot van Mathisen en Radzinski nette nummer 101. Op dat moment stonden er slechts 20 speelminuten op het bord. Het vervolg was minder spectaculair en Lierse kwam op adem. Op slag van rusten trof Wilmet nog de staak.

KV Mechelen liet zich de voorsprong van Cercle niet aan het hart komen en bleef ook na de koffie drukken. Het kanon van Benteke stond echter niet op scherp. Malinwa betaalde cash, want na het slippertje van Biebauw blunderde ook de andere 'invaller'. Biset verloor het leer aan El Gabas, die bedankte met de aansluiter. De Mechelse hoop kelderde, Lierse rook poulewinst. Na een penaltyfout van Ayew op Laureys doorprikte Gorius echter definitief de Lierse droom.