Essevee springt naar leiding in Play-off 2 B
Zulte Waregem - Germinal Beerschot 1-0 Foto: BELGA
Zulte Waregem heeft zijn lot in eigen handen in het slotakkoord van de poulewedstrijden in Play-off 2 B. Als Essevee gelijk speelt op Westerlo, mag het zich opmaken voor een confrontatie met de winnaar van de andere poule. Daar is nog niets beslist.

Op het eerste echte gevaar was het tien minuten wachten. Custovic knikte een voorzet van Goor een metertje naast. Colpaert zorgde twee keer voor Essevee-gevaar: eerst op vrije trap en erna met de kruin, maar twee keer kwam Kaminski niet in verlegenheid.

Halverwege de tweede helft was het wel bingo voor Zulte Waregem. Matton krulde een vrije trap mooi tegen de netten, Kaminski kwam te laat.

Afval

Dat was het wel zowat voor de eerste helft. Beide ploegen verzamelden veel afval in hun spel. We onthouden van de eerste helft wel nog een onrechtstreekse vrije trap van Colpaert maar die ging toch redelijk hoog over. Ook een pegel van Habibou vloog naar de hemel.

Zulte Waregem kwam het best uit de kleedkamer. Chevalier stormde vanop de eigen helft richting Kaminski en legde af voor Delaplace. Die vond de Antwerpse doelman weer op zijn weg. Aan de overkant schoot Haroun van dichtbij naast. Naessens kwam van vlakbij twee keer dicht bij een doelpunt, maar Kaminski gaf geen krimp. Meert, die Naessens kwam vervangen, was een slapende Rnic te snel af. Maar de kopbal van de middenvelder stierf een dubbele meter naast de paal naast.

Lees het volledige verslag in interviews in Het Nieuwsblad Sportwereld van 1 mei. Alle verkooppunten vindt u hier.