Rechtvaardige puntendeling in Cercle Brugge - Lierse
Cercle Brugge - Lierse Foto: Photo News
Het doelkader hield de Bruggelingen Reynaldo en Boi van een treffer, en aan de overkant kreeg Cavens een goeie kans. Beide teams verdienden niet meer dan één pover puntj.

Na tien verkennende minuten tekende Cercle voor een kwartiertje met leuk doelgevaar. Van Eenoo verlengde in één ruk een pass van Reynaldo, maar Lierse-keeper Kawashima was bij de pinken. Drie minuten later moest de Japanner ver uit zijn doel om sneller bij het leer te zijn dan Iachtchouk, die de buitenspelval omzeild had.

En toen Van Eenoo vanop de linkerflank op doel vuurde, had Kawashima een lange rechterarm nodig om de bal uit de bovenhoek van zijn kooi te verdrijven. Net voordien had Reis trouwens al een hoekschop naast het doel gekopt. Van Eenoo – nog eens hij – snoepte de bal af van Mensah, maar hij geraakte daarna niet voorbij Andreasson.

De allerbeste kans verstopten de groenhemden in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Reynaldo knalde een gemeten voorzet van Iachtchouk op de binnenkant van de verste paal, maar de bal spatte terug.

Aan de overzijde noteerden we voor de rust slechts één kansje: Verbist pakte een uithaal van El Gabas na voorbereiding van Thompson.

Levensgrote kans Cavens

De tweede helft opende pittiger en evenwichtiger dan de grotendeels saaie eerste periode. Verbist moest zich meteen reppen op een levensgrote kopkans voor Cavens. De volgende minuut verliet Kawashima knap zijn grote rechthoek voor de aanstormende Iachtchouk. En net voor het uur vlamde Claasen nipt over de lat en mikte Evens een schuiver op het fluoshirt van Kawashima. In de rebound raakte Sene niet de bal maar wel de keeper. Nadien verdween het vuur uit de partij. Ook de doelpunten bleven uit.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkoopspunten vindt u hier.