Dankzij de speciale applicatie 'Zoek mijn iPhone' heeft een 22-jarige jongeman uit Hoboken zijn smartphone teruggevonden. Die was even voordien door twee mannen gestolen. De dief, een jongen van zestien, werd opgepakt.

Een eigenaar van de iPhone was vooruitziend geweest. Hij had de applicatie 'Zoek mijn iPhone' op zijn telefoon geïnstalleerd waarmee hij vanop een computer zijn telefoon kon terugvinden. Die applicatie had hij donderdagnacht nodig, want zijn dure smartphone werd rond 00.30 uur gestolen door twee jongemannen.

Aan de Melkmarkt in het centrum van Antwerpen begonnen die jongemannen rond hem te 'dansen'. Ze deden alsof ze aan het voetballen waren, schopten hem tegen de schenen en duwden hem opzij. Even later merkte het slachtoffer dat zijn iPhone uit zijn zakken gestolen was.

Daarop hield het slachtoffer een politiepatrouille tegen. En schakelde de hulp in van een vriend, die met zijn computer de gestolen iPhone kon lokaliseren. Die gaf aan dat de gestolen telefoon zich waarschijnlijk in de Offerandestraat bevond, en dat de verdachte zich richting Lange Beeldekensstraat verplaatste.

De politie vond daar inderdaad een van de 'dansers' terug. Het gaat om een jongen van zestien jaar. In de zakken van die jongen zat inderdaad de gestolen iPhone.