De Meulemeester 'zeer ontzet' over artikel in Story
Foto: Pol De Wilde - Corelio
Ilse De Meulemeester is boos dat informatie uit het echtscheidingsproces dat ze met haar ex-man Glenn Janssens voert, bekend geraakt is. Het weekblad Story citeert dinsdag uitgebreid uit het vonnis waarin de rechtbank in oktober het hoederecht over de achtjarige Conrad aan Janssens toekende. In maart komt de zaak opnieuw voor.

Volgens Story spaart Ilse De Meulemeester haar ex niet. 'Onze zoon Conrad was maar bijzaak voor hem. Voor Glenn telt alleen seks en geld.' Volgens de verdediging blijkt nu dat Ilse haar man meermaals betrapte met andere vrouwen en dat hij zelfs regelmatig prostituees bezocht. 'Glenns levenswijze is zo instabiel dat hij een gevaar voor het kind inhoudt', luidt het bij Karin Verbist, de advocate van Demeulemeester.

'Zeer ontzet'

In een officiële mededeling zegt De Meulemeester dat ze 'zeer ontzet' is over het artikel in Story. Dat artikel bevat volgens haar 'een mengeling van officiële en vertrouwelijke informatie'. ‘Het is werkelijk absurd dat een weekblad als Story inzage heeft gekregen zonder onze toestemming in deze rechtszaak. Er is dan ook onmiddellijk een klacht neergelegd bij de stafhouder', zegt De Meulemeester in haar mededeling.
'Ik heb mij bewust geruime tijd onthouden van enig commentaar vanwege de gevoeligheid van deze zaak. Het openlijk uitspreiden in de media op een misleidende wijze, kan deze rechtszaak immers negatief beïnvloeden! Dit schaadt de wet van de privacy.'

Nog volgens De Meulemeester schept de informatie van Story 'verwarring'. 'Dat zou de rechtszaak kunnen beïnvloeden en de toekomst van mijn zoontje ernstige schade kunnen toebrengen. Emotioneel maakt dit alles nog zwaarder. Glenn en ik hebben al enige tijd een goede verstandhouding, een dergelijk artikel doet ons beide geen goed, maar is vooral heel erg voor ons zoontje.’

Geschenken

Volgens Story zou de verdediging van Ilse De Meulemeester de kwaliteiten van Glenn als vader willen laten onderzoeken door een deskundige.

De Meulemeester maakt zich ook zorgen omdat haar zoon nu met geschenken overladen wordt. De 8-jarige Conrad heeft zo al een oldtimer Ferrari, een reuzetrampoline, twee Nintendo's, een laptop, een Playstation, een Wii, een iPod, een iPad, een iPhone... van zijn vader gekregen. 'Zo leert het kind niet verlangen naar een geschenk en dat zal nefast zijn voor de vorming van zijn karakter', stelt Verbist.

Glenn Janssens was al geen onbekende voor het gerecht. De verkeersbordenmagnaat zou vroeger ambtenaren hebben omgekocht, prijsafspraken met concurrenten hebben gemaakt en een criminele organisatie hebben gevormd. Amper een week voor hij het volledige hoederecht verkreeg voor de rechtbank, werd hij nog vervolgd voor corruptie.