De Wever reikt prijs uit op Nacht van Vlaamse Televisie Sterren
Foto: photo news
Bart De Wever reikt vanavond een prijs uit tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren op VTM. Hij zal er oog in oog staan met een dubbelganger. Voor Piet Huysentruyt wordt het sowieso een mooie avond: hij neemt wraak op Hans Otten die hem fopte in ‘Banana Split’.

De kans is groot dat vanavond tijdens de vierde Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren vooral programma’s van Eén en Canvas in de prijzen vallen, ook al is het dit jaar aan VTM om de show rechtstreeks uit te zenden. VTM laat dat niet aan zijn hart komen en doet er alles aan om er mee een mooie tv-avond van te maken.

VTM heeft genoeg kanonnen in huis om te show op te vrolijken. N-VA-voorzitter Bart De Wever, de populairste politicus van Vlaanderen, zal de prijs voor het populairste televisieprogramma uitreiken. De kans is bijzonder groot dat hij in de Hasseltse Ethiasarena zijn dubbelganger tegen het lijf loopt, gespeeld door Ivan Pecnik uit het VTM-programma Tegen de sterren op.

Ingrid & Matthijs

Bart De Wever is niet de enige politicus die een prijs mag uitreiken. Mediaminister Ingrid Lieten mag de Televisie Ster voor beste informatieprogramma uitreiken. Ze doet dat samen met de Nederlandse tv-god Matthijs van Nieuwkerk, presentator van de dagelijkse talkshow De wereld draait door waarin heel vaak fragmenten uit Vlaamse televisieprogramma’s de revue passeren. Matthijs van Nieuwkerk was ook een van de weinige buitenlanders die mocht deelnemen aan De slimste mens ter wereld.

Piets wraak

De liveshow van de Televisie Sterren zit vol filmpjes met memorabele tv-momenten, maar één filmpje bevat een gloriemoment van tv-kok Piet Huysentruyt. Die kreeg eindelijk de kans om wraak te nemen op Hans Otten die hem flink in de maling nam voor zijn verborgencameraprogramma Banana Split. Huysentruyt was naar een etentje met zijn dochter gelokt die deed alsof ze zwanger was van een onhebbelijk vriendje. Piet trapte in de val en kreeg bijna een infarct toen zijn dochter hem het ‘blijde’ nieuws vertelde. Vanavond is te zien hoe Hans Otten een koekje van eigen deeg krijgt wanneer zijn dagje welness een vreemde wending krijgt.

VTM heeft tijdens de Nacht van de Televisie Sterren ook een mooie primeur voor de fans van het programma Wie kiest Pieter? Ex-basketter Pieter Loridon zal er op de rode loper verschijnen met de twaalf vrouwen die hij maandag in Wie kiest Pieter? zal uitkiezen.
Wie van die rode loper niks wil missen, stemt een uur vóór de rechtstreekse uitzending af op De vrijdagshow. Tiany Kiriloff zal de kleren van de sterren becommentariëren, An Lemmens en Bram Vande Putte presenteren.