Lierse komt met  de schrik vrij
Lierse en Germinal Beerschot speelden gelijk Foto: Belga
Het was op het Lisp geen wedstrijd voor hartlijders. Tot twee keer toe was Lierse op achtervolgen aangewezen en slechts in extremis bezorgde de Hongaarse invaller Peter Kovacs de thuisploeg een felbevochten punt.

De thuisploeg deelde meteen een prikje uit. Cavens stuurde Radzinski weg, maar de snelle spits miste zijn schot. Lierse kon geen verlengstuk breien aan die eerste vijf felle minuten. Integendeel. Bij de eerste echte kans was het prompt bingo aan de overkant. De Finse international Porakara –woensdag de gelijkmaker gescoord tegen de Rode Duivels– ging aan de haal op de linkerflank. Aan de tweede paal trapte François zijn voorzet binnen.

Mokerslag

Een mokerslag die kon tellen. Het team van Trond Sollied zakte volledig weg en stapelde de misverstanden en slechte passes op. Sollied probeerde tactisch bij te sturen. Het leverde nauwelijks beterschap op. Tien minuten voor de rust haalde hij een bleke Mensah naar de kant. Doelpuntenmaker François was dan al hinkend vervangen met een blessure. Zes minuten later werd Philippe Clement groggy met een draagberrie afgevoerd, nadat hij de voet van Vandooren frontaal in het gezicht had gekregen.
Het bleef een rommelige degradatiewedstrijd. Maar dan viel het doelpunt van Lierse, op slag van rust, uit de lucht. De ingevallen Abdel Wahed legde breed, Maric liet slim lopen en Thompson knalde Lierse langszij.

Late bevlieging

Wie verwacht had dat de Pallieters zich zouden optrekken aan die gelijkmaker en met vertrouwen na de rust uit de kleedkamer zouden komen, kwam bedrogen uit. Germinal Beerschot was scherper in de zone van de waarheid. Haroun klom bij een hoekschop van Goor boven iedereen uit en kopte de bal in de linkerhoek. Lierse mocht van geluk spreken dat Kawashima MacDonald van een derde bezoekend doelpunt hield.

De situatie oogde dramatisch voor de kampioen van vorig seizoen in de Exqi League. Lierse ging met de moed der wanhoop in een slotoffensief op zoek naar de gelijkmaker.

Zonder veel overleg. Eén late bevlieging van Radzinski bleek voldoende: Kovacs buffelde zijn voorzet binnen.