Wacht niet met terugsturen van oude nummerplaat
Foto: fotored
Wie een nieuwe Europese nummerplaat krijgt, moet zijn oude Belgische plaat meteen terugsturen naar de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Zo vermijd je dat je nog verkeersbelasting moet betalen voor het voertuig dat met de oude Belgische nummerplaat reed.

Om geen dubbele verkeersbelasting te moeten betalen, moet de oude Belgische nummerplaat in dezelfde maand als de inschrijving van de nieuwe Europese nummerplaat geschrapt worden. Die waarschuwing komt van de federale overheidsdienst Financiën en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (Vlabel).

Wie dat niet meteen deed en verkeersbelasting aangerekend krijgt voor de oude nummerplaat, kan dat bedrag niet meer terugvorderen. "Zolang een voertuig ingeschreven is, is het belastbaar", zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën.

De FOD Financiën en het Vlabel raden de bestuurder of verzekeringsmakelaar ook aan om op het inschrijvingsformulier voor de nieuwe Europese nummerplaat in het daartoe voorziene vakje ook de oude Belgische nummerplaat in te vullen.